Λεωφ. Αργυρουπόλεως 28, Αργυρούπολη
Δευ-Σαβ 8:00 πμ - 5:00 μμ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Λεωφ. Αργυρουπόλεως 28, Αργυρούπολη
Δευ-Σαβ 8:00 πμ - 5:00 μμ

Απεντόμωση

Υπηρεσίες Απολυμανσης Απεντομωσης Oikopest
Απεντόμωση

Απεντόμωση οικιακών και επαγγελματικών χώρων από τους ειδικούς

Η απεντόμωση αποτελεί μια υπηρεσία απολύτως απαραίτητη, τόσο στον χώρο ενός σπιτιού όσο και σε επαγγελματικούς χώρους όλων των κατηγοριών.
Με τον τρόπο αυτό οι χώροι μας διατηρούνται υγιείς και ασφαλείς για εμάς, την οικογένεια, τα παιδιά, τα κατοικίδια και τους εργαζομένους μας.
Η Oikopest, πραγματοποιώντας θερμική ή βιολογική απεντόμωση, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε άμεσα και αποτελεσματικά από όλα τα έντομα που θέτουν σε κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια στο σπίτι ή την επιχείρησή σας.

● Επαγγελματισμός, ● Ποιότητα και ● Αξιοπιστία

...

Απεντομώσεις

Απεντόμωση για κατσαρίδες

Η απεντόμωση για κατσαρίδες είναι μια σημαντική υπηρεσία που αποσκοπεί στον έλεγχο και την εξάλειψη αυτών των ενοχλητικών αυτών εντόμων

Απεντόμωση για μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια μπορούν να γίνουν ενοχλητικά, καθώς μπορεί να δημιουργήσουν μυρμηγκοφωλιές και να καταντήσουν πρόβλημα υγιεινής

Απεντόμωση για κοριούς

Οι κοριοί είναι μικρά έντομα που τρέφονται με το αίμα ανθρώπων και ζώων, και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Απεντόμωση για ψύλλους

Οι ψύλλοι είναι μικρά έντομα που τρέφονται με το αίμα ανθρώπων και ζώων, προκαλώντας κνησμό και ερεθισμούς στο δέρμα.

Απεντόμωση για κουνούπια

Η απεντόμωση για κουνούπια στοχεύει στον έλεγχο των κουνουπιών, που μπορούν να μεταδίδουν ασθένειες.

Απεντόμωση για αράχνες

Οι αράχνες προκαλουν ανησυχία, καθώς η παρουσία τους μπορεί να οδηγήσει σε τσιμπήματα που με τη σειρά τους φέρνουν εξανθήματα και κνισμό.

Απεντόμωση για σκορπιούς

Οι σκορπιοί είναι ενοχλητικά αραχνοειδή - ακάρεα που μπορούν να είναι επικίνδυνα, ειδικά τα είδη με δηλητηριώδες τσίμπημα.

Απεντόμωση για ξυλοφάγα

Η απεντόμωση για ξυλοφάγα έντομα είναι αναγκαία για την προστασία από την καταστροφή που προκαλούν, όπως οι τερμίτες, τα σαράκια κα.

Απεντομώσεις σε επαγγελματίες

Η απεντόμωση και η μυοκτονία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συντήρησης και της υγιεινής σε κάθε επιχείρηση

Απεντομώσεις στις πολυκατοικίες

Ας δούμε γιατί η επιλογή μας είναι η ιδανική λύση για την απεντόμωση της πολυκατοικίας σας.

Τι είναι η απεντόμωση;

Η απεντόμωση είναι η διαδικασία αφαίρεσης ή περιορισμού των ενοχλητικών εντόμων από έναν χώρο, είτε αυτός είναι ένας κτηνιατρικός χώρος, ένα κτίριο, ένας κήπος, ένα αγρόκτημα είτε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον. Η απεντόμωση μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση χημικών προϊόντων, όπως εντομοκτόνων, για τον έλεγχο των εντόμων, αλλά μπορεί να γίνεται και με μη χημικές μεθόδους, όπως η χρήση παγίδων ή η βελτίωση του περιβάλλοντος για να αποτραπεί η παρουσία εντόμων.

Γιατί είναι σημαντική η απεντόμωση;
Η απεντόμωση είναι σημαντική για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Βασικό λόγο αποτελεί η προστασία των ανθρώπων και ζώων από ασθένειες που μεταδίδονται μέσω εντόμων, καθώς και η προστασία των φυτών και των καλλιεργειών από καταστροφικά έντομα. Επιπλέον, είναι σημαντική η διατήρηση της καθαριότητας και της άνεσης σε κτηνιατρικούς χώρους, κατοικημένα κτίρια και άλλους χώρους.

Ποια είναι τα πιο κοινά έντομα που εισβάλλουν στον χώρο μας;
Αναλαμβάνει αυτές τις περιπτώσεις η Oikopest;

Υπάρχουν πολλά έντομα που ενδεχομένως εισβάλλουν στον χώρο μας, ανάλογα με την περιοχή και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτή. Τα πιο κοινά έντομα που μπορείτε να συναντήσετε στο σπίτι σας είναι τα εξής:
Σκουλήκια (ακάρεα): Εμφανίζονται συχνά σε ντουλάπες και υπνοδωμάτια. Τρέφονται με διάφορα τρόφιμα, όπως είναι το αλεύρι, τα δημητριακά και οι ξηροί καρποί.
Κατσαρίδες: Οι κατσαρίδες είναι συχνά ανεπιθύμητοι επισκέπτες σε κουζίνες και μπάνια. Τρέφονται με οργανικά υπολείμματα.
Σκόροι: Οι σκώροι συνήθως εμφανίζονται σε υγρές περιοχές, όπως υπόγεια και μπάνια. Τρέφονται με υγρά υπολείμματα και υλικά ξυλείας.
Μύγες: Οι μύγες είναι ενοχλητικά έντομα που συνήθως εμφανίζονται κατά τους θερινούς μήνες. Τρέφονται με διάφορα τρόφιμα και οργανικά υπολείμματα.
Μυρμήγκια: Τα μυρμήγκια είναι κοινά σε πολλά σπίτια και μπορεί να αναζητούν τροφή στην κουζίνα σας.
Ακρίδες: Οι ακρίδες είναι ενοχλητικά έντομα που εισβάλλουν συνήθως σε κήπους και ανοιχτούς χώρους, αλλά μπορεί να εισέλθουν και στο εσωτερικό του σπιτιού.

Η απεντόμωση από εσάς μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους, όπως εφαρμογή εντομοκτόνων, βελτίωση της υγιεινής, αφαίρεση τροφικών πηγών και σφράγιση ρωγμών και τρυπών που επιτρέπουν στα έντομα να εισέλθουν στο σπίτι. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η απεντόμωση μπορεί να απαιτεί επαγγελματική επέμβαση από ειδικούς στις απεντομώσεις.

Τι τα προσελκύει;
Οι λόγοι που ενδέχεται να προσελκύσουν έντομα στο σπίτι σας είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους.
Οι συνηθέστεροι από αυτούς είναι οι παρακάτω:

Τρόφιμα: Τα τρόφιμα αποτελούν ισχυρό μαγνήτη για πολλά έντομα, όπως για τις κατσαρίδες, τις μύγες και τα μυρμήγκια. Ακόμα και μικρές ποσότητες τροφίμων που παραμένουν σε πιάτα, νεροχύτες ή γενικά σε ανοιχτές συσκευασίες μπορούν να τα προσελκύσουν.
Υγρασία: Οι σκόροι και οι ακρίδες, για παράδειγμα, έχουν ιδιαίτερη “προτίμηση” στην υγρασία και ενδέχεται να εισβάλλουν σε χώρους όπου παρατηρούνται υψηλότερα επίπεδα υγρασίας, όπως υπόγεια και μπάνια.
Θερμοκρασία: Ορισμένα έντομα προτιμούν συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Για παράδειγμα, τα έντομα του καλοκαιριού, όπως οι μύγες, είναι πιο πιθανό να εισβάλλουν στο σπίτι κατά τους ζεστούς μήνες.
Καθαριότητα: Ένας χώρος που δεν καθαρίζεται τακτικά ενδέχεται να έχει περισσότερες πηγές τροφίμων και να είναι πιο ελκυστικός για έντομα.
Παρουσία άλλων εντόμων: Η παρουσία εντόμων στον χώρο μπορεί να προσελκύσει άλλα έντομα που τρέφονται με αυτά.

Για να περιορίσετε την παρουσία εντόμων στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να διατηρείτε την υγιεινή, να αποθηκεύετε τρόφιμα σε σφραγισμένα δοχεία, να ελέγχετε την υγρασία, να χρησιμοποιείτε απεντομωτικά, όταν κρίνεται απαραίτητο, και να παίρνετε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης.

Ποιες είναι οι βασικές μέθοδοι απεντόμωσης

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι απεντόμωσης που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και την εξάλειψη των εντόμων από κτίρια, κήπους και άλλους χώρους.
Ορισμένες από τις κυριότερες μεθόδους απεντόμωσης είναι οι εξής:
Βιολογική απεντόμωση: Στη βιολογική ή οικολογική απεντόμωση γίνεται χρήση αδρανούς αερίου για την εξολόθρευση των ενοχλητικών εντόμων που έχουν εισβάλλει στον χώρο.
Θερμική απεντόμωση: Στη μέθοδο αυτή εντάσσεται η χρήση θερμοκτόνων, για τον έλεγχο των εντόμων μέσω της θερμότητας.
Χημική απεντόμωση: Η χημική απεντόμωση περιλαμβάνει τη χρήση εντομοκτόνων και άλλων χημικών προϊόντων για την εξάλειψη των εντόμων. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου εμφανίζονται τα έντομα ή περιμετρικά για τον έλεγχο των εντόμων που έχουν εισβάλλει στον χώρο.
Φυσική απεντόμωση: Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών τρόπων για τον έλεγχο των εντόμων όπως παγίδες, ανεμιστήρες και φυτά που απωθούν τα έντομα.
Εναλλακτική απεντόμωση: Η χρήση ακουστικών κυμάτων για την απώθηση των εντόμων αποτελεί μια εναλλακτική τεχνική απεντόμωσης, όπως και η χρήση φυσικών εχθρών, όπως “καλλιεργήσιμων” εντομοκτόνων, για την εξάλειψη εντόμων.
Μηχανική απεντόμωση: Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση μηχανικών μέσων όπως σκούπες, παγίδες και αφυγραντήρες για την αφαίρεση και την εξάλειψη εντόμων από τον χώρο.

Σημειώνεται στο σημείο αυτό η μεγάλη σημασία που έχει η υγιεινή του διαμερίσματος ή ενός επαγγελματικού χώρου.

Η διατήρηση υψηλών επιπέδων υγιεινής στο σπίτι και στο περιβάλλον μπορεί να μειώσει την παρουσία εντόμων.
Αυτό περιλαμβάνει τη συχνή καθαριότητα και την αποθήκευση τροφίμων σε σφραγισμένα δοχεία. Ακόμα, χρειάζεται προσοχή στο να μην μένουν τα τρόφιμα εκτεθειμένα, ώστε να μην προσελκύουν τα έντομα.

Οι μέθοδοι απεντόμωσης που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτώνται από τον τύπο των εντόμων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τις συνθήκες του χώρου.
Συχνά, η συνδυαστική χρήση περισσότερων μεθόδων αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο για τον έλεγχο των εντόμων.

Ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για απεντόμωση;

Η κατάλληλη περίοδος για απεντόμωση εξαρτάται από τον τύπο των εντόμων που προσπαθείτε να ελέγξετε, την περιοχή και τις κλιματικές συνθήκες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες αρχές για την κατάλληλη περίοδο απεντόμωσης:
Άνοιξη: Η άνοιξη είναι μια καλή περίοδος για απεντόμωση, καθώς πολλά έντομα ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη τους και αναζητούν τροφή και καταφύγιο. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αντιμετωπίσετε ενδεχόμενα προβλήματα με τα ενοχλητικά έντομα πριν γίνουν πιο επικίνδυνα.
Καλοκαίρι: Κατά τους θερινούς μήνες, πολλά έντομα είναι ενεργά. Η απεντόμωση κατά το καλοκαίρι μπορεί να είναι απαραίτητη για την εξάλειψη ενοχλητικών εντόμων, όπως μύγες και κατσαρίδες.
Φθινόπωρο: Το φθινόπωρο είναι επίσης μια κατάλληλη περίοδος για την απεντόμωση, καθώς ορισμένα έντομα προσπαθούν να βρουν καταφύγιο για τον χειμώνα. Επίσης, αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία τα “καλλιεργήσιμα” εντομοκτόνα είναι συνήθως πιο αποτελεσματικά, καθώς η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και τα έντομα πιο αργά.

Παρ’ όλα αυτά, η απεντόμωση μπορεί να απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ανάλογα με τον τύπο των εντόμων και τις συνθήκες στον συγκεκριμένο χώρο. Επίσης, συχνά είναι σημαντικό να εφαρμόζονται μέτρα πρόληψης καθόλη τη διάρκεια του έτους για να αποτρέψετε την εισβολή των εντόμων στο σπίτι ή οποιονδήποτε χώρο.

Πόσο διαρκεί η δράση της απεντόμωσης;

Η διάρκεια της δράσης της απεντόμωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του τύπου των χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται, της σοβαρότητας του προβλήματος με τα έντομα, των κλιματικών συνθηκών και των συνθηκών του περιβάλλοντος.

Επίσης, η δράση των εντομοκτόνων μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως πολλές εβδομάδες.
Συνήθως, όταν ψεκάζετε με εντομοκτόνα σε κλειστούς χώρους για τον έλεγχο των εντόμων, η δράση μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με το προϊόν και την ένταση του προβλήματος. Ωστόσο, μπορεί να είναι απαραίτητο να επαναλάβετε τη διαδικασία αντιμετώπισης, ειδικά αν το πρόβλημα επανέλθει.
Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται για τη σωστή χρήση των εντομοκτόνων και να λαμβάνετε υπόψη τον παράγοντα της ανθεκτικότητας των εντόμων στα χημικά.
Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η απεντόμωση μπορεί να είναι αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με μέτρα πρόληψης για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση των εντόμων.

Χρειάζεται να επαναληφθεί η απεντόμωση; Και, αν ναι, κάθε πότε;

Η ανάγκη για επανάληψη της απεντόμωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου των εντομοκτόνων που χρησιμοποιήθηκαν, τη σοβαρότητα του προβλήματος με τα έντομα, τις κλιματικές συνθήκες και τις συνθήκες του περιβάλλοντος.
Συνήθως, αν το πρόβλημα των εντόμων είναι έντονο και αν δεν ληφθούν μέτρα πρόληψης, είναι πιθανό να χρειαστεί επανάληψη της απεντόμωσης.

Η επανάληψη της απεντόμωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί στις εξής περιπτώσεις:
1. Επανεμφάνιση των εντόμων:
Εάν παρατηρήσετε την επανεμφάνιση των εντόμων σε σημεία που προηγουμένως είχαν απεντομωθεί, είναι πιθανό να χρειαστεί να επαναλάβετε την απεντόμωση.
2. Εποχιακή ανάγκη: Ορισμένα έντομα είναι πιο ενεργά σε συγκεκριμένες εποχές του έτους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σύνηθες να επαναλαμβάνεται η απεντόμωση πριν ξεκινήσει η εποχή κατά την οποία αναμένεται η ενίσχυση των εντόμων.
3. Συντήρηση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλή πρακτική να πραγματοποιείτε τακτική απεντόμωση ως μέρος της συντήρησης του χώρου σας, ιδίως εάν βρίσκεστε σε περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα για έντομα.

Η συχνότητα της επανάληψης της απεντόμωσης μπορεί να διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση και εξαρτάται από τις παραπάνω συνθήκες. Είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε έναν ειδικό στις απεντομώσεις, για να καθορίσετε το σωστό χρονοδιάγραμμα για την απεντόμωση στον δικό σας χώρο.

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω πριν την απεντόμωση;

Πριν προχωρήσετε σε απεντόμωση στον χώρο σας, υπάρχουν ορισμένα βήματα προετοιμασίας που πρέπει να ακολουθήσετε. Αυτά τα βήματα εξασφαλίζουν ότι η απεντόμωση θα είναι αποτελεσματική και ασφαλής. Εδώ είναι μερικά βασικά βήματα προετοιμασίας:
1. Καθαρισμός: Πριν από την απεντόμωση, καθαρίστε τον χώρο σας. Αφαιρέστε τα τρόφιμα, τα πιάτα, τα σκεύη και άλλα αντικείμενα που μπορεί να εμποδίσουν την εφαρμογή των εντομοκτόνων.
2. Απομάκρυνση κατοικιδίων: Αν έχετε κατοικίδια ζώα, εξετάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την ασφαλή απομάκρυνσή τους από τον χώρο κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης.
3. Απομάκρυνση παιχνιδιών: Εάν υπάρχουν παιχνίδια στον χώρο, τα οποία τα παιδιά σας χρησιμοποιούν, απομακρύνετέ τα ή προστατέψτε τα καλά.
4. Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες: Κατά την εφαρμογή εντομοκτόνων, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά. Αυτό θα εμποδίσει τα έντομα να αποφύγουν το εντομοκτόνο.
5. Προστατέψτε τρόφιμα και σκεύη: Καλύψτε ή απομακρύνετε τρόφιμα, ποτά και σκεύη από τον χώρο, καθώς και τα ζωοτροφές, εάν υπάρχουν. Αυτό αποτρέπει την επαφή τους με τα εντομοκτόνα.
6. Ενημέρωση για τα παιδιά και τους ενήλικες: Εάν ζείτε με παιδιά ή άλλα μέλη της οικογένειας, ενημερώστε τους για την απεντόμωση και προειδοποιήστε τα να μην αγγίζουν τα εντομοκτόνα ή τα αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του ειδικού στις απεντομώσεις και του κατασκευαστή των προϊόντων που χρησιμοποιείτε, προκειμένου να έχετε μια ασφαλή και αποτελεσματική απεντόμωση.

Τι να προσέξω μετά την απεντόμωση;

Μετά την απεντόμωση, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να προσέξετε για να εξασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και την ασφάλεια των ανθρώπων και των κατοικίδιων. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε μετά την απεντόμωση:
1. Αερισμός: Μετά την απεντόμωση, αερίστε τον χώρο καλά, αν το επιτρέπουν οι κλιματικές συνθήκες, καθώς αυτό θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα υπολείμματα των εντομοκτόνων.
2. Αποφύγετε την καθαριότητα: Αποφύγετε να καθαρίσετε αμέσως τον χώρο μετά την απεντόμωση. Ορισμένα εντομοκτόνα μπορεί να απαιτούν χρόνο για να δράσουν εντελώς. Περιμένετε μέχρι να περάσει ορισμένος χρόνος πριν προβείτε σε βαθύ καθαρισμό.
3. Προστασία τροφίμων: Εάν τα τρόφιμα και τα σκεύη έχουν καλυφθεί κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης, βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί τα προστατευτικά καλύμματα, προτού χρησιμοποιήσετε τα τρόφιμα.
4. Απομάκρυνση αντικειμένων: Αν απομακρύνατε αντικείμενα από τον χώρο κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης, βεβαιωθείτε ότι τα επαναφέρετε στη θέση τους αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία.
5. Παρακολούθηση: Μετά την απεντόμωση, παρακολουθήστε τον χώρο για τυχόν ενδείξεις επανεμφάνισης των εντόμων. Εάν παρατηρήσετε επανεμφάνιση, ενημερώστε τον ειδικό στην απεντόμωση για να λάβετε περαιτέρω μέτρα.
6. Ακολουθήστε τις οδηγίες: Ακολουθήστε τις οδηγίες του ειδικού και του κατασκευαστή για οποιεσδήποτε απαραίτητες οδηγίες μετά την απεντόμωση.
Αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις μετά την απεντόμωση, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον ειδικό για περαιτέρω συμβουλές.

Απεντόμωση με παιδιά και/ή κατοικίδια. Θα επηρεαστούν;

Η απεντόμωση μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα προστασίας για την ασφάλειά τους. Εδώ είναι μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

Για τα παιδιά

1. Ενημερώστε τα παιδιά σχετικά με την απεντόμωση και εξηγήστε τους την ανάγκη να αποφύγουν τα εντομοκτόνα και τα περιοχές που έχουν ψεκαστεί. Είναι σημαντικό να τους πείτε να μην αγγίζουν τα εντομοκτόνα και τα αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή με αυτά.
2. Προστατεύστε τα παιδιά από τον χώρο κατά την εφαρμογή των εντομοκτόνων. Οι περισσότεροι ειδικοί θα σας συμβουλέψουν να απομακρύνετε τα παιδιά από τον χώρο κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης και να αερίσετε πολύ καλά τον χώρο πριν επιστρέψουν.
3. Καθαρισμός των χεριών: Μετά την απεντόμωση, διδάξτε τα παιδιά σας να πλένουν καλά τα χέρια τους πριν από το φαγητό και μετά την επαφή με τον χώρο που έχει υποστεί απεντόμωση.

Για τα κατοικίδια ζώα:
1. Προστατεύστε τα κατοικίδια από τον χώρο κατά την εφαρμογή των εντομοκτόνων. Ορισμένα εντομοκτόνα είναι επιβλαβή για τα κατοικίδια, επομένως είναι σημαντικό να τα απομακρύνετε από τον χώρο κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης.
2. Ακολουθήστε τις οδηγίες του επαγγελματία για την ασφαλή επιστροφή των κατοικίδιων στον χώρο μετά την απεντόμωση. Ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε ορισμένο χρόνο πριν είναι ασφαλές για τα κατοικίδια να επιστρέψουν.
3. Προσέξτε τον χώρο όπου τα κατοικίδια παίζουν και κοιμούνται. Εάν υπάρχουν υπολείμματα από τα εντομοκτόνα, βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια δεν έρχονται σε επαφή με αυτά.

Καλό είναι να συζητήσετε με τον επαγγελματία στις απεντομώσεις σχετικά με τυχόν ανησυχίες για τα παιδιά και τα κατοικίδια και να ακολουθήσετε τις συστάσεις του για την ασφαλή απεντόμωση του χώρου.

Σε ποιους χώρους γίνεται η απεντόμωση;

Η απεντόμωση μπορεί να γίνει σε διάφορους χώρους, ανάλογα με τον τύπο του προβλήματος με τα έντομα και τις ανάγκες του ατόμου ή του οργανισμού που αναζητά την απεντόμωση. Οι κύριοι χώροι όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί απεντόμωση είναι οι εξής:
1. Κατοικίες: Τα σπίτια απεντομώνονται για τον έλεγχο και την απομάκρυνση ενοχλητικών εντόμων όπως κατσαρίδες, μύγες, σκώρους, ακάρεα και άλλα.
2. Επιχειρήσεις: Επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, αποθήκες, καταστήματα τροφίμων, ξενοδοχεία, αθλητικοί χώροι και άλλες επιχειρηματικές εγκαταστάσεις χρειάζονται απεντόμωση για να διατηρούν καθαρό και υγιές το περιβάλλον και να προστατεύουν την υγεία των πελατών και των εργαζομένων.
3. Γραφεία και επαγγελματικοί χώροι: Οι επαγγελματικοί χώροι απεντομώνονται για να διατηρούν ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον για τους εργαζομένους και τους επισκέπτες.
4. Υγειονομικές εγκαταστάσεις: Νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικά κέντρα και άλλες υγειονομικές εγκαταστάσεις απεντομώνονται για την προστασία των ασθενών από ενοχλητικά έντομα και την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών.
5. Υπαίθριοι χώροι: Οι υπαίθριοι χώροι όπως αυλές, κήποι, πισίνες και άλλοι ανοικτοί χώροι μπορεί να απεντομώνονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενοχλητικών εντόμων όπως κουνούπια, τσιμπούρια και άλλα έντομα που τσιμπούν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο τύπος της απεντόμωσης και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τον χώρο και το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Είναι πάντα σημαντικό να συνεργάζεστε με έναν ειδικό στις απεντομώσεις για να προσδιορίσετε τις ανάγκες του χώρου σας και να επιλέξετε την κατάλληλη διαδικασία απεντόμωσης.

Οι υπηρεσίες της Oikopest

Η Oikopest σάς προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες ανάλογα με την κατηγορία των εντόμων και των χώρο σας.
Αυτές είναι οι εξής:
● απεντόμωση για κατσαρίδες
● απεντόμωση για μυρμήγκια
● απεντόμωση για κοριούς
● απεντόμωση για ψύλλους
● απεντόμωση για κουνούπια
● απεντόμωση για αράχνες
● απεντόμωση για σκορπιούς
● απεντόμωση για ξυλοφάγα
● απεντόμωση επαγγελματικών χώρων
● απεντόμωση πολυκατοικίας

Εμπιστευτείτε την Oikopest στην Αθήνα για την ασφαλή και αποτελεσματική απεντόμωση των χώρων σας. Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή κλείστε online το ραντεβού σας, μάθετε περισσότερα για τις τιμές και για ό,τι άλλο είναι σημαντικό να γνωρίζετε σχετικά με τις απεντομώσεις και οι χώροι σας θα είναι ξανά καθαροί και ασφαλείς.

Δείτε τον τιμοκατάλογο: ΕΔΩ