Λεωφ. Αργυρουπόλεως 28, Αργυρούπολη
Δευ-Σαβ 8:00 πμ - 5:00 μμ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Λεωφ. Αργυρουπόλεως 28, Αργυρούπολη
Δευ-Σαβ 8:00 πμ - 5:00 μμ
    Oikopest > Υπηρεσίες Απολύμανσης

Υπηρεσίες Απολύμανσης

Υπηρεσίες Απολυμανσης Απεντομωσης Oikopest
Απολύμανση

Απολύμανση από εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες

Η απολύμανση ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου (αποχέτευσης, φρεατίου ή άλλου χώρου) με τη βοήθεια των ειδικών εξασφαλίζει ότι οι χώροι σας θα παραμείνουν προστατευμένοι από την παρουσία εντόμων κάθε κατηγορίας, καθώς και από ιούς και βακτήρια ή άλλου είδους παράσιτα που θέτουν την ανθρώπινη υγεία σε κίνδυνο.

● Επαγγελματισμός, ● Ποιότητα και ● Αξιοπιστία

  • Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας
  • Άριστα καταρτισμένο προσωπικό
  • Χρήση οικολογικών προϊόντων
...

Απολυμάνσεις

Απολύμανση για Ιούς, Βακτήρια, Μύκητες

Η απολύμανση για ιούς, μύκητες και βακτήρια που προσφέρει η OIKOPEST, διασφαλίζει ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες σας

Απολύμανση για COVID-19

Η απολύμανση κατά της επιδημίας COVID-19 αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική υπηρεσία που προσφέρει η OIKOPEST, και είμαστε περήφανοι για τον ρόλο μας στην καταπολέμηση αυτού του ιού.

Απολυμάνσεις Επαγγελματικών Χώρων

Η απολύμανση επαγγελματικών χώρων είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από τους έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες της Oikopest

Τι είναι η απολύμανση και βασικές πληροφορίες για τη διαδικασία

Η απολύμανση είναι η διαδικασία που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ή την εξάλειψη μικροοργανισμών, όπως βακτήρια, ιοί, μύκητες και παράσιτα, από διάφορους περιβάλλοντες χώρους, αντικείμενα ή επιφάνειες. Σκοπός της απολύμανσης είναι να περιορίσει τη διασπορά των μικροοργανισμών, να προστατεύσει την υγεία των ανθρώπων και να διατηρήσει την υγιεινή σε διάφορους χώρους.

Οι μέθοδοι απολύμανσης μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση χημικών εντομοκτόνων ή αντισηπτικών, τη θερμική επεξεργασία (όπως η απεντόμωση με θερμό αέρα), τη χρήση υπερήχων ή υπεριώδους ακτινοβολίας, ανάλογα με τον τύπο των μικροοργανισμών και τις ανάγκες του συγκεκριμένου περιβάλλοντος.

Η απολύμανση είναι συχνά απαραίτητη σε περιβάλλοντα όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος διασποράς ασθενειών ή μόλυνσης, όπως σε νοσοκομεία, κλινικές, εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων, εστιατόρια, καταστήματα τροφίμων, αλλά και σε οποιονδήποτε χώρο όπου υπάρχουν ανάγκες για διατήρηση υψηλών προτύπων υγιεινής.
Η απολύμανση μπορεί να πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες ή από το προσωπικό του ίδιου του χώρου, αλλά πρέπει να γίνεται πάντα με πολλή προσοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές των αρμοδίων αρχών και ειδικών για την απολύμανση.

Τι είδους απολυμάνσεις πραγματοποιούνται (σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να γίνει)

Ανάλογα με το συγκεκριμένο περιβάλλον και τον τύπο του μικροοργανισμού, κρίνεται αν απαιτείται απολύμανση ώστε να ελεγχθεί ή να εξαλειφθεί.
Ορισμένοι από τους οργανισμούς που, συνήθως, απαιτούν απολύμανση είναι οι εξής:

1. Βακτήρια: Τα βακτήρια αποτελούν μεγάλο τμήμα των μικροοργανισμών που απαιτούν απολύμανση. Αυτοί περιλαμβάνουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες όπως οι στρεπτόκοκκοι, οι σταφυλόκοκκοι και οι λεγεωνάριοι.
2. Ιοί: Οι ιοί, όπως ο ιός της γρίπης και οι διάφοροι κορωνοϊοί, απαιτούν απολύμανση για την πρόληψη της διάδοσης ασθενειών.
3. Μύκητες: Οι μύκητες μπορεί να αναπτυχθούν σε υγρά ή υγρά περιβάλλοντα και προκαλούν προβλήματα υγιεινής. Απαιτείται απολύμανση για τον έλεγχό τους.
4. Παράσιτα: Τα παράσιτα, όπως οι ψείρες και τα ακάρεα, απαιτούν απολύμανση για την εξάλειψή τους και την προστασία από ενοχλήσεις και αλλεργικές αντιδράσεις.
5. Ενοχλητικά έντομα: Κατσαρίδες, μύγες, τσιμπούρια και άλλα ενοχλητικά έντομα απαιτούν απολύμανση για τον έλεγχό τους, κυρίως σε κατοικίες και επιχειρήσεις.
6. Τοξικά χημικά: Ορισμένα χημικά, όπως τοξικά αέρια ή χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές διεργασίες, απαιτούν απολύμανση για τον έλεγχό τους και τη διαχείριση των ρύπων.
7. Γεωργικά επιβλαβή έντομα: Σε γεωργικές περιοχές, ορισμένα έντομα μπορούν να καταστρέψουν φυτικές καλλιέργειες, απαιτώντας απολύμανση για την προστασία της παραγωγής τροφίμων.

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους βασικούς οργανισμούς που απαιτούν απολύμανση, ανάλογα με το περιβάλλον και τους σκοπούς. Οι επαγγελματίες στην απολύμανση αξιολογούν την κατάσταση και καθορίζουν τις κατάλληλες μεθόδους και προϊόντα απολύμανσης για κάθε περίπτωση.

Σε ποιους χώρους μπορεί να πραγματοποιηθεί απολύμανση

Η απολύμανση απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις για τη διασφάλιση της υγιεινής, την πρόληψη της μόλυνσης και την προστασία της υγείας. Ορισμένες από τις κύριες περιπτώσεις όπου απαιτείται απολύμανση είναι οι παρακάτω:
1. Νοσοκομεία και κλινικές: Στις υγειονομικές εγκαταστάσεις, η απολύμανση είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της διάδοσης λοιμώξεων. Οι ασθενείς και το προσωπικό των νοσοκομείων είναι ευπαθείς σε μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.
2. Εστιατόρια και τρόφιμα: Στον τομέα τροφίμων, η απολύμανση βοηθά στην πρόληψη της διασποράς τροφικών ασθενειών. Επισιτιστικές εγκαταστάσεις και εστιατόρια απαιτούν τακτική απολύμανση για τη διατήρηση της υγιεινής.
3. Σχολεία και παιδικές χαρές: Η απολύμανση είναι σημαντική στους χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά παιδιά, καθώς είναι ευάλωτα σε μικροοργανισμούς που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες.
4. Εργασιακά περιβάλλοντα: Σε εργασιακά περιβάλλοντα, όπως εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η απολύμανση είναι απαραίτητη για την προστασία των εργαζομένων από χημικές ουσίες και μικροοργανισμούς που μπορεί να βλάψουν την υγεία τους.
5. Δημόσια μεταφορικά μέσα: Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα, απαιτούν απολύμανση για τη διατήρηση της υγιεινής και την πρόληψη της διασποράς ασθενειών.
6. Κατοικίες: Σε οικιακούς χώρους, η απολύμανση χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ενοχλητικών εντόμων και τη διατήρηση της υγιεινής.
7. Επείγουσες καταστάσεις: Σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως εκδηλώσεις φυσικών καταστροφών ή επιδημίες, η απολύμανση μπορεί να απαιτηθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι απαιτήσεις για απολύμανση εξαρτώνται από τον τύπο του μικροοργανισμού, τον τύπο του περιβάλλοντος και τους σκοπούς της απολύμανσης. Συνήθως, ειδικοί στις απολυμάνσεις αξιολογούν την κατάσταση και καθορίζουν τις κατάλληλες διαδικασίες απολύμανσης.


Ποια είναι τα βήματα της διαδικασίας (έλεγχος, διάγνωση προσβολής, καταπολέμηση)

Τα βασικά βήματα για την απολύμανση εξαρτώνται από τον συγκεκριμένο σκοπό και τον τύπο της απολύμανσης. Ωστόσο, υπάρχουν γενικές κατευθυντήριες αρχές που μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές περιπτώσεις.
Ακολουθούν τα βασικά βήματα για την απολύμανση:

1. Αξιολόγηση της κατάστασης: Αρχικά, πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση και να καθοριστεί ο τύπος των μικροοργανισμών που πρέπει να απομακρυνθούν. Αυτό είναι χρήσιμο ώστε να καθοριστούν οι κατάλληλες μέθοδοι και προϊόντα απολύμανσης.
2. Καθαρισμός: Προτού ξεκινήσει στην απολύμανση, πρέπει να καθαριστεί η περιοχή ή το αντικείμενο που πρόκειται να απολυμανθεί. Αυτό περιλαμβάνει τον καθαρισμό από σκόνη, βρωμιά και άλλα υπολείμματα που μπορούν να παρεμποδίσουν τη δράση των απολυμαντικών προϊόντων.
3. Εφαρμογή του απολυμαντικού προϊόντος: Ανάλογα με τον τύπο των μικροοργανισμών και τον σκοπό, επιλέγεται το κατάλληλο απολυμαντικό προϊόν. Η εφαρμογή του προϊόντος στην περιοχή που πρέπει να απολυμανθεί γίνεται ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
4. Χρόνος επαφής: Σε πολλές περιπτώσεις, το απολυμαντικό πρέπει να αφήνεται να δράσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό ονομάζεται “χρόνος επαφής” και είναι σημαντικό για την αποτελεσματική απολύμανση.
5. Ξέβγαλμα ή αφαίρεση: Ανάλογα με το προϊόν και την περιοχή, μπορεί να απαιτείται ξέβγαλμα ή αφαίρεση του απολυμαντικού προϊόντος μετά τον χρόνο επαφής.
6. Επαναλαμβανόμενη απολύμανση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απολύμανση πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά, ιδίως σε χώρους με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.
7. Χρήση προστατευτικού εξοπλισμού: Εξαρτάται από τον τύπο του απολυμαντικού προϊόντος, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται χρήση προστατευτικού εξοπλισμού, όπως γάντια και γυαλιά.

Είναι σημαντικό να ακολουθούνται οι συγκεκριμένες οδηγίες του κατασκευαστή για τα προϊόντα απολύμανσης και να εξασφαλίζεται η ασφαλής χρήση τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε επαγγελματικές απολυμαντικές υπηρεσίες, η απολύμανση μπορεί να ανατεθεί σε ειδικούς στην απολύμανση.

Οι απολυμάνσεις σπιτιών και επαγγελματικών χώρων (αποχέτευσης, φρεατίων, ρούχων και κάθε σημείου και αντικειμένου) από την Oikopest γίνεται από έμπειρους επαγγελματίες με τη χρήση ασφαλών προϊόντων.
Επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε απολύμανση εντόμων (για ακάρεα, για ψύλλους, για μυρμήγκια, για κουνούπια, για σκνίπες), μυοκτονία, μικροβιοκτονία ή απολύμανση που απαιτεί ο κορονοϊός και μάθετε όλα όσα χρειάζεται.


Μέθοδοι απολύμανσης

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι απολύμανσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τον τύπο του μικροοργανισμού και τον σκοπό της απολύμανσης.
Εδώ είναι μερικές από τις κύριες μεθόδους απολύμανσης:

 

1. Φυσική Θερμική Απολύμανση:
Απολύμανση με ζέστη: Η χρήση θερμότητας, όπως ατμός ή ζεστό νερό, μπορεί να σκοτώσει μικροοργανισμούς και έντομα.

 

2. Χημική Απολύμανση:
Χημικά απολυμαντικά: Πολλά χημικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση. Αυτά μπορεί να είναι απολυμαντικά όπως το υδρογονόχλωρο, το υποκλωρίτιο νάτριο (λευκαντικό) και το αλκοόλ.

 

3. Υπεριώδης (UV) Ακτινοβολία:
● Υπεριώδης απολύμανση: Οι λυχνίες UV-C μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση αέρα και επιφανειών.

 

4. Υπέρηχοι:
Υπέρηχοι: Οι υπέρηχοι μπορούν να δημιουργήσουν κύματα που είναι επιβλαβή για τα μικροοργανισμούς, καθώς επηρεάζουν τη δομή τους.

 

5. Αέρια και Καπνός:
Απολύμανση με αέρια: Επικίνδυνα αέρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση σε ειδικούς χώρους.

6. Απολύμανση με ατμό: Η απολύμανση με ατμό μπορεί να απομακρύνει μικροοργανισμούς και βακτήρια από επιφάνειες με τη χρήση θερμού ατμού.

7. Απολύμανση με υπέρθυρωση (Ozone):Η υπέρθυρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση αέρα και νερού.

8. Βιολογική Απολύμανση:
Χρήση φυσικών εχθρών: Ορισμένοι φυσικοί εχθροί, όπως οι κατσαρίδες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξάλειψη ενοχλητικών εντόμων.

Επιλέξτε την κατάλληλη μέθοδο απολύμανσης ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και τις συνθήκες της εφαρμογής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί συνδυασμός διαφόρων μεθόδων απολύμανσης για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων.


Οι υπηρεσίες που παρέχει η Oikopest
Η έμπειρη ομάδα της Oikopest σάς προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες απολύμανσης, για να διατηρείτε τους χώρους σας υγιεινούς και ασφαλείς:

απολύμανση για ιούς, βακτήρια, μύκητες
απολύμανση για κοριούς
απολύμανση για ψύλλους
απολύμανση για covid-19
● απολύμανση διαμερίσματος
● απολύμανση σπιτιού
απολύμανση επαγγελματικών χώρων

 FAQ

Τι είναι η απολύμανση;
Η απολύμανση είναι η διαδικασία αφαίρεσης, αντιμετώπισης ή εξόντωσης μικροοργανισμών, όπως βακτήρια, ιοί, μύκητες, ενοχλητικά έντομα και παράσιτα, με σκοπό την πρόληψη ασθενειών, τη διατήρηση υγιεινών συνθηκών ή τη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων, όπως των τροφίμων, και περιβαλλοντικών χώρων.
Είναι επικίνδυνη;
Η απολύμανση δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνη, αλλά πρέπει να γίνεται με προσοχή. Η χρήση λυχνιών UV, χημικών ή υπερήχων απαιτεί προστατευτικό εξοπλισμό και συμμόρφωση με τις οδηγίες. Επιπλέον, η υπερχρήση χημικών μπορεί να είναι επιβλαβής για το περιβάλλον και την υγεία.
Είναι επικίνδυνη για μωρά ή κατοικίδια;
Η απολύμανση μπορεί να είναι επικίνδυνη για μωρά και κατοικίδια αν δεν γίνει με προσοχή. Τα χημικά απολυμαντικά πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από παιδιά και ζώα. Ο χώρος που απολυμαίνεται πρέπει να αερίζεται καλά πριν επιστρέψουν τα μωρά και τα κατοικίδια.
Μετά από πόσες μέρες μπορώ να καθαρίσω;
Ο χρόνος που πρέπει να περάσει πριν καθαρίσετε μετά από απολύμανση εξαρτάται από τον τύπο του απολυμαντικού προϊόντος και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, αφήνετε το απολυμαντικό να δράσει για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (χρόνο επαφής), και μετά καθαρίζετε με νερό ή άλλο απορρυπαντικό. 

Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες του προϊόντος για ασφάλεια.

Επικοινωνήστε με την Oikopest μέσω τηλεφώνου ή κλείστε online το ραντεβού σας.
Η ομάδα μας θα σας ενημερώσει αναφορικά με τις 
τιμές και για ό,τι άλλο είναι χρήσιμο να γνωρίζετε, πριν την έναρξη της διαδικασίας απολύμανσης που θα επιλέξετε.
Εμπιστευτείτε τους ειδικούς στις απολυμάνσεις και απαλλαγείτε οριστικά από τα έντομα, τους ιούς, τα βακτήρια και τους μύκητες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας!